20 personer har gjort en prisfrfrgan det senaste dygnet.

Förberedelser inför flytt

Här är några bra saker att tänka på när du förbereder en flytt för att den ska gå så smidigt som möjligt. En väl förberedd flytt har du igen många gånger om när du är på plats i din nya bostad eller på din nya arbetsplats och ska ”installera” dig och din inredning.

Packa i flyttkartonger i god tid

Sköter du packning i kartonger själv bör du se till att du har gott om tid för att helt säkert bli klar med packningen innan flyttfirman kommer. Räkna alltid in lite extra marginal för oväntade händelser under förberedelserna.

Givetvis är flyttkartonger viktigt att ha. Oftast kan du få detta levererat när du anlitar flyttfirma. Kom också ihåg att införskaffa andra emballage för exempelvis särskilt ömtåliga eller otympliga saker som du vill vara rädd om.

Vänta med flyttstädning

Börja inte din flyttstädning för tidigt, vänta tills du packat ner allt och det hämtats av flyttfirman. Du gör dig själv en otjänst om du försöker kombinera flyttförberedelser med städning – ta en sak i taget. Är det bråttom bör du i så fall försöka strukturera upp packning och städning så att du tömmer, och städar, ett rum i taget.

Märk kartongerna

Skaffa en tjock tuschpenna och märk flyttkartonger stort och tydligt. Att slippa rota igenom varenda kartong för att hitta en specifik sak är guld värt när du flyttar in.