8 personer har gjort en prisförfrågan det senaste dygnet.

Konsten att hitta en seriös flyttfirma

Flyttbranschen har ibland ett något skamfilat rykte, men det finns hundratals duktiga och seriösa flyttfirmor över hela Sverige, från Skåne till Göteborg, från Stockholm till Luleå. Konsten är bara att undvika skojarna och vaska fram guldkornen.

Flyttfirman ska vara ett företag

Den enklaste och tydligaste regeln är att flyttfirman måste vara ett äkta företag Det kan vara lockande att bara sticka lite ”svarta” kontanter i näven på ett par privatpersoner, men då riskerar du att stå utan skydd om till exempel någon av dina möbler går sönder. Därför ska du alltid kräva att få flyttfirmans organisationsnummer när du begär offert. Ring sedan Skatteverket och kolla upp detta nummer för att se att flyttfirman i fråga har F-skatt (vilket betyder att de är ett företag snarare än bara en privatperson).

Kan de erbjuda referensobjekt?

Ett relativt lätt sätt att se om flyttfirman känns seriös är att be om en referenskund, alltså kontaktinformation till någon som de tidigare arbetat åt. En sådan tidigare kund bör din flyttfirma kunna erbjuda dig att kontakta.

Skriv ett flyttavtal

Som en trygghet för både dig som flyttar och för flyttfirman du väljer bör du alltid skriva avtal, då ha båda parter en utgångspunkt och vet klart och tydligt vad som är överenskommet. I avtalet bör ni skriva hur debitering sker, när det hela ska betalas och under vilka tider flytten ska ske. Reglera även vad som gäller om olyckan är framme och exempelvis en möbel går sönder. Något som är viktigt och är i linje med 2010 är att flyttfirman är ansvarig för dina ägodelar under hela transporten.

Nöj dig inte med den första du hittar

Eftersom det finns väldigt många flyttfirmor bör du alltid jämföra några olika företags priser. Ta gärna in kompletta offerter så att du enkelt kan se vilket pris de kan erbjuda för just er önskade flytt. Sedan är det bara att bestämma dig för den som är bäst i pris och seriositet.


Ta in prisförslag från flera flyttfirmor här >>